Terugblik 24e editie

Terugblik 24e editie op 4 september   2018.
We beginnen zoals gebruikelijk met de terugblik naar de vorig editie, deze keer van 4 september. De avond werd ook dit keer weer geopend door onze voorzitter Willem Woudenberg, maar behalve voor de opening  was Willem ook één van de presentatoren, samen met Erik en Mark. Het thema van de avond was “It’s in the air”.  Het was dit keer de beurt voor Erik en Willem Woudenberg, na de pauze gevolgd door Mark de Leeuw van MDL Agro  

Over Erik en Willem Woudenbeg  

Willem Woudenberg uit Dordrecht, is zelfstandig ICT Projectmanager/workshopleider https://www.circle4it.nl en (bedrijfs)fotograaf  https://www.photobywim.com
Tevens is Willem de voorzitter van de Stichting fotografencafé Drechtsteden dus het was een druk avondje voor hem, waaronder zichzelf aankondigen:)

Erik Woudenberg is Willem’s zoon. Erik is Systemadmnistrator bij een ICT bedrijf en zijn vrije tijd hobbyfotograaf.http://www.ewophoto.eu/

Zij hebben een gemeenschappelijke hobby. Tijdens deze presentatie namen Erik en Willem je mee in de lucht, in de wereld van de “Air2Air” fotografie, het fotograferen van vliegtuigen uit andere vliegtuigen, het zogenaamd“ “Photoship” en alles wat daarmee te maken heeft.  Tijdens een boeiende presentatie deed Erik uit de doeken hoe het er aan toe gaat bij het fotograferen van vliegtuigen uit andere vliegtuigen. Erik’s  credo is dan ook “veiligheid” voor alles, want als je niet de juiste voorzorgsmaatregelen uitvoert kan het hopeloos mis gaan.  Samen hebben zij een x aantal foto’s de revue laten passeren uit hun bibliotheek. Erik heeft ook gepubliceerd in “Piloot en Vliegtuig” en heeft meerdere (foto) vluchten meegemaakt, waaronder de beroemde Constellation van Breitling.

577015 240099312779314 2079127288 n resultaat
« 1 van 15 »

Over Mark de Leeuw  

Na de pauze kwam Mark aan de beurt.

Mark heeft een presentatie gehouden over “dronefotografie”, wat kun je er mee, hoe, waar en waarom wordt het ingezet , wat doet Mark er ermee, welke data haalt hij eruit.
Dat doet hij voor zijn bedrijf http://mdlagro.nl/ 

Mark heeft laten zien wat zij met de drones doen, dat heeft alles te maken met zogenaamde precisielandbouw, per vierkante meter gewassen in kaart brengen en met zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen een hoger rendement bereiken. Dat doet  hij samen met Pieter  van de Merwe. De presentatie gaf een totaal andere kijk op het gebruik van drones, dit keer geen sfeerplaatjes van populaire plaatsen maar een andere invulling  van dronefotografie ten behoeve van de landbouw, veeteelt en bedrijfsinvulling.
Het gaat hier dan vooral om de data die uit de beelden gehaald worden, de interpretatie daarvan leidt tot efficiëntere invulling van het boerenbedrijf.

Voor meer informatie, kun je ook naar dit filmpje kijken, Mark heeft het allemaal uitgelegd op de avond zelf.
 https://youtu.be/ohyPOjFmllA

Share