Terugblik 21e editie met Lianne Dekker

Dinsdagavond 3 april  2018 .            

De avond werd geopend door Willem Woudenberg, nadat eerst de techniek op orde gebracht was, bestaande uit o.m. de nieuwe beamer van het Café. We zijn heel trots op de nieuwe aanwinst, niet in de laatste plaats voor onze toeschouwers, omdat fotografie emotie en beeld is.  Gekoppeld aan de laptop en de audioinstallatie, kunnen we nu de vide0 – en fotopresentaties laten zien en horen.

Deze beamer is natuurlijk mede tot stand gekomen door de bijdragen en donaties van de vrienden.

Gestart werd met de presentatie van de foto’s die tijdens de workshop in Seppe gemaakt zijn.

Tijdens de terugblik, met ondersteuning van deze foto’s ging Willem samen met de aanwezige  fotografen in op de foto’s die zij ingezonden hadden.

Vragen als composities, licht, standpunt en het waarom werden door de fotografen individueel beantwoord bij de aanblik van hun foto’s.

Het was een mooi bruggetje naar de workshop van Lianne Dekker was OCF, ofwel Off Camera Flash.

De fotografen sjouwden in het vliegend Museum ook al rond met losse flitsers, al dan niet op een lampstatief gemonteerd, met montage van lichtvormers.

Inmiddels is één van de toen aanwezig vliegtuigen, de PH-YAK verkocht en niet meer in het Museum te zien, we waren net op tijd.

Om nogmaals te genieten van de foto’s kun je dit bericht bekijken.

Als met al een leuk uitje wat afgesloten werd met een uitsmijter in restaurant “Cockpit”.

Daarna was het de beurt aan  Lianne Dekker.

Lianne  gaf een lezing over Off camera flash, aangevuld met een leuke film  over haar workshops in de goed geoutilleerde studio.

Na de pauze gaf Lianne samen met Helen van Zeben een kleine demonstratie met 1 flitser en liet ze zien hoe je met minimaal 1 flitser creatieve resultaten kunt behalen.  Voor deze gelegenheid is de laptop gekoppeld aan de camera van Lianne en met behulp van zogenaamde “tethering”fotografie in Lightroom, kon Lianne direct de foto’s op het scherm tonen tijdens de demo.  Een korte impressie:

Lianne-416
Author: Lianne DekkerAperture: 6.3Camera: NIKON D4Iso: 100Orientation: 1
« 2 van 11 »

Foto Copyright Lianne Dekker

Voor meer  informatie  http://www.liannedekker.nl/ 

Al met al weer een succesvolle avond  met veel geïnteresseerden in de zaal, op naar de volgende keer op 1 mei.

 

 

Share