Op 1 na laatste nieuwsbrief

Dordrecht 26-2-2019

De op 1 na laatste  nieuwsbrief van ons Café, waarom? 

Vorige maand was de mededeling dat  per 1 april a.s. Sander en Els (in real-live levenspartner)  in goed overleg hebben besloten hun bestuursfunctie  neer te leggen. Zij hebben al afscheid genomen in de vorige nieuwsbrief, in een persoonlijke mail aan de donateurs en tijdens de editie van 5/2.

Het gevolg van dit aangekondigde vertrek zou zijn dat tweederde van het bestuur weg is, met de daarbij behorende taken.

Als voorzitter meldde ik toen in mijn enthousiasme dat de Stichting voortgezet  zou worden door mij, aangevuld met nieuwe bestuursleden.

De uitdaging zou zijn om twee bestuursleden te vinden binnen 3 maanden na vertrek van Els en Sander, per 1 april, betekent uiterlijk 1 juli vervulling van de taken, inclusief overdracht, inwerken en wennen aan elkaar.
De tijd die Sander en Els in de Stichting stopten zou een behoorlijke aanslag op mijn privé-  en zakelijk leven gaan krijgen, hetgeen praktisch niet te combineren is.
Daarbij  opgeteld de administratieve regeldruk voor stichtingen vanuit overheid en (AVG) privacyaspecten, evenals de broodnodige zorg voor de financiën, sponsoring  en invulling van de edities met telkens een nieuwe thema  gaat me teveel tijd kosten.

Er zijn tot nu toe helaas geen reacties gekomen om de vakante functies op te vullen. Ik heb persoonlijk verscheidene mensen benaderd maar niemand heeft tijd.

Alleen mag, kan en wil ik de taken niet gaan doen. 

Tezamen met het ontbreken van de broodnodige  sponsorgelden  voor de Stichting, nodig  voor het voortbestaan, vormt dit de reden van mijn besluit. En leuren om geld of bijdragen zit er niet meer in.

Ondanks dat dit mij pijn doet, maak ik nu deze keuze op de top van bekendheid van het Café,

Komende tijd zal mijn tijd gevuld worden met dingen die er toe doen, prive, deels  werken en fotograferen, iets wat er de laatste tijd flink bij is ingeschoten.

Een aantal van jullie kom ik zeker nog tegen in kleine groepjes met dezelfde passie”

Persoonlijk kan ik zeggen dat ik fijne vriendschappen heb overgehouden aan het Café, kortom het waren 2,5 leuke jaren voor mij.  Het  gaat jullie goed.

Met vriendelijke groet  Willem Woudenberg

Wat gaat er gebeuren

Dus de conclusie om door te gaan hoe nobel bedoeld door mij is dat stoppen gezamenlijk op 1 april 2019 de beste optie is.
Kortom, de stichting houdt op te bestaan op 1 april a.s. .
Alle geplande activiteiten en eventuele contracten worden afgezegd en de stichting wordt administratief en financieel netjes ontmanteld door het gehele bestuur de komende tijd. Wij hebben de  sponsoren , samenwerkingspartners en presentatoren voor de volgende edities geïnformeerd over dit besluit”

Wat hebben wij te koop:  

De spullen en inventaris die we hebben, is merkgebonden en deels onbruikbaar, andere delen zijn al reeds verkocht.
Tijdens onze foto-bespreek editie in december hebben we gebruik gemaakt van onze presentatieborden, die net daarvoor met veel inzet gemaakt zijn. Deze borden zijn te koop, en ideaal voor fotoclubs. De kosten van dit geheel waren aan materiaal € 170,–, met de nodige uren, bloed zweet en tranen.
Het betreft een viertal  presentatieborden 1 meter bij 60 hoog met beide zijden die inklapbaar zijn. interessant voor fotoclubs.
Bij deze in de aanbieding voor een redelijk bedrag. Wie het eerst komt het eerst maalt.

Woord van dank 

Dank voor de trouwe bezoekers, de opgedane vriendschappen, de presentaties, de gezelligheid, opgedane kennis,  de praatjes, de foto’s, het samenzijn, het bezoeken  van de Facebookgroep en het plaatsen van de moois foto’s, kortom het Café ….vrijheid in Fotografie, die we nu weer gaan krijgen……
Wij wensen jullie alle goeds!

Met vriendelijke groet , namens het bestuur:
Sander van Kempen, Els de Waard en Willem Woudenberg

Laatste editie 

Natuurlijk gaat de laatste editie op 5 maart met Peter van Tuijl gewoon door, thema “ straatfotografie”.

 

Opheffing Stichting Fotografencafé Drechtsteden (33 downloads)
Share

Terugblik 29e editie 5 februari 2019

Terugblik 29e  editie op 5 februari  2019  
Zoals altijd starten we deze nieuwsbrief weer met een terugblik op de 29e editie van het Café. Willem Woudenberg, onze voorzitter, opende ook ditmaal de avond.

URBEX, de zoektocht naar het verleden  

Urban exploring. Urban exploring, urbex of UE is het bezoeken en fotograferen van (meestal) verlaten gebouwen en omgevingen die doorgaans voor het publiek niet opengesteld zijn.

Deze avond stond  in het teken van URBEX+fotografie die werd verzorgd door een tweetal fotografen Martin de Jong uit Nieuwpoort en Linda de Waard uit Dordrecht.

Martin:
Na de val van de muur verbleef  Martin  voor zijn werk regelmatig in de DDR. Hier stonden gebouwen die al lang niet meer in gebruik waren. Fabrieken, Kazernes etc. uit een andere tijd en een andere wereld. Deze omgeving kwam op hem surrealistisch over. Martin ging deze panden in en voor het eerst werd hij getroffen door de schoonheid van het verval. De gedachten aan alles wat zich in deze verlaten villa’s, ziekenhuizen en kazernes had afgespeeld prikkelde zijn fantasie.  In een ver verleden was hier gelachen, gehuild, en ruzie gemaakt. In de kazernes hadden soldaten gemarcheerd. In de ziekenhuizen waren mensen gestorven en kinderen geboren. Nu restte nog slechts de stille getuigen.
Website:  http://www.tinusdejongfotografie.nl

Afbeelding10
« 1 van 10 »

Linda:
Linda is trouwe bezoekster van het Café en heeft in de URBEX fotografie gevonden wat zij zocht, verlaten plekken bezoeken, beetje spannend met doel tot uiting te brengen wat ze op die plekken tegenkwam. Dat dit af en toe “kruip-door-sluip-door” is en rennen voor je leven, heeft ze toegelicht op de avond zelf. Maar spannend is het wel, maar Linda  heeft het er allemaal over, dat was ook wel te zien aan de innemende foto’s van de mooie plekken. En vooral de “behind the scenes” verhalen ……

Afbeelding6 (1)
« 2 van 10 »

Deze avond namen de beide sprekers ons mee  in deze wereld van verval en gaven ons tips over hoe je dit soort fotografie zou kunnen beoefenen, de risico’s,voorzorgmaatregelen en vooral de mythe rondom de locaties…..

Tijdens de pauze was het een gezellig samenzijn en lekker discussiëren over fotografie, ideeën spuien en onderling tips en truc uitwisselen.

 

Share

Aankondiging 30e editie 5 maart 2019

Aankondiging 30 e editie dinsdagavond 5 maart 2019 

Entreeprijs : gratis, zaal open 19:30 uur

Programma: Lezing  “Staatfotografie door   Peter van Tuijl (Bondsmentor)  

 • Programma: 
  • Programma 
   • 20.00 uur: opening door de voorzitter, gevolgd door 1 lezing van ca 2 uur,  met de gelegenheid vragen te stellen over Straatfotografie,
   • onderbroken door een korte pauze.
  • Wat komt er zowel aan bod deze avond
   • Wat is straatfotografie eigenlijk en waarom zou je het überhaupt doen?
   • Er zijn brutale profs en ook heel bescheiden, niet opdringerige, straatfotografen, elke met hun eigen beeldstijl en manier van werken. Daar kun je veel van leren.
   • Bij het maken van straatfoto’s speelt de techniek ook wel een rol. Ook daar kijken we naar.
   • Veel straatfotografen werken in kleur maar ook zwart-wit is heel erg in trek. Wat zijn, naast persoonlijke voorkeur, de mogelijke overwegingen?
   • Er zijn wat wettelijke bepalingen die je in ieder geval moeten weten. Maar naast de wet is ook jouw moreel kader bepalend. Kortom, wat mag wel of niet van jou en/of anderen?
   • En verder is het leuk om plaatjes te kijken, die zijn er ruimschoots en daarover is het heerlijk praten, ook met elkaar!

Onderbroken door een korte pauze van 20 minuten

Daarna Café zoals wij zeggen, dus gezellig samenzijn en genieten.

De aankondiging kunt u hier downloaden

Aankondiging 30e editie op 5 maart 2019 (30 downloads)

Onze locatie is:  Wijkcentrum De Gravin – Gravenhorst Dubbeldam, Vijverlaan 1004, 3319 PK Dordrecht.

Share